10 kişilik
10 adet sarı elma
10 adet kestane
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı tarçın
1 çay kaşığı gıda boyası
Yarım kg kaymaklı dondurma
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
Yarım adet limon
Cevizi irice dövün. Kestaneyi suda haşlayıp, temizleyin. Elinizle ufalayın. Üzümü yıkayın. İçine cevizi, kestaneyi, üzümü, dolmalık fıstığı, tarçını ve şekerin ekleyip, harmanlayın. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini oyarak çıkarın. Kararmamaları için limon suyu sürün. Elmaların içlerini hazırlanan iç ile sıkıca doldurun. Tencereye dizin. Kalan şekeri elmaların üzerine dökün. Gıda boyasını bir fincan suda eritip, elmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, elmalar yumuşayana dek pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerlerine kaymaklı dondurma koyun. Antepfıstığı serperek, servis yapın.
|