|
Dondurmalı Un Helvası |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79458
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2012
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
3 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı tahin
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Ceviz
Dondurma
Tencerede yağı eritip üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Rengi değişince de üzerine tahini ekleyip kavurmaya devam edin. Diğer taraftan da şeker ve suyu kaynatıp ılınınca kavurduğunuz un ve tahin karışımının üzerine dökün. Karıştırıp kapağını kapatın. Biraz çekince kaşıkla şekil verip servis tabaklarına dizin. Üzerine ceviz ya da karamel gibi sos yapın.
|
|