|
Dondurmalı ve Cevizli Yassı Kadayıf |
|
arkın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128407
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
977 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4-6 yassı kadayıf
2 yumurta
Yarım çay bardağı süt
Dondurma
Ceviz
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.
|
|