|
|
Dört Mevsim Pilavı |
|
Ankara Rüzgarı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc50198
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2010
2,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 bardak pirinç
150 gr. sıvı yağ
1 demet ıspanak
3 adet domates
1 fiske safran
100 gr. badem
100 gr. haşlanmış bezelye
kuşüzümü
3 bardak su
tuz
karabiber
Yapılışı
Pirinç 4'e bölünür.
Birinci kısım düz beyaz pilav pişirilir. Hafif tavada çevrilen kuş üzümü içine katılır. İkinci kısım pirinç kıyılmış, haşlanmış ıspanakların suyu ile demlenir. Bezelyeler içine atılır.
Üçüncü kısım pirinç rendelenmiş domatesler ile kavrularak pişirilir. Dördüncü kısım pirinç suyunun içine safran katılarak san renkte pişirilir. Pişirilen pilavlar kek kalıbına ayrı ayrı yerleştirilir. Servis yapılacağı zaman büyük servis tabağına ters çevrilerek sofraya getirilir. Sarı, beyaz, kırmızı, yeşil renklerin oluştuğu çok güzel bir görünüm sergiler.
|
|
Dört Mevsim Pilavı Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
|
|