Haliç Üniversitesi
Soğan 1 adet
Karnabahar 1 adet
Havuç 1 adet, Brokoli ½ adet
Enginar 1 adet
Kuşkonmaz 1 adet
Patates 1 adet, Kabak 1 adet
Semizotu ½ adet
Pırasa 1 adet, Tereyağı 20 gr
Tuz 1 tatlı kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz. Yıkanılan malzemelerimizi iri parçalar halinde doğruyoruz.
Doğradığımız malzemeleri sıcak tenceremizde güzelce kavuruyoruz.
Kavrulan malzemelerimize üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave ediyoruz. Ortalama 7-8 dakika haşladığımız malzemelerimizi blenderden geçiriyoruz.
Sonra ocağımıza geri alıp altı kısık bir şekilde kaynamasını bekliyoruz.
Bu esnada baharatlarımızı içerisine ekliyoruz.
En son aşamada çorbanın altını kapatmaya yakın tereyağımızı ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
|