|
|
Dovga Çorbası |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc71077
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2011
2,334 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı yoğurt
1 Adet yumurta
1.5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kırık pirinç
1 su bardağı nohut
Yarım demet ıspanak
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
6 su bardağı su
1 Tutam Tuz ve karabiber
Nohudu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün. Pirinci yıkayıp sıcak suda yarım saat bekletin. Haşlayıp suyunu süzün. Yeşillikleri temizleyip kıyın. Elenmiş un, yumurta ve yoğurdu çorbayı pişireceğiniz tencerede karıştırın. Azar azar su ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kısık ateşe alıp haşlanmış nohut ve pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
|
|
Dovga Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|