İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr Dana Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Çay Bardağı Dövme (Bulgur)
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kapya Biber
1 Adet Yeşil Biber
6 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
3 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
Tencerede tereyağı eritilir, ince ince doğradığımız soğanlar tencereye konur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine kuşbaşı doğranmış dana eti ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Önceden yıkayıp rendelenmiş havuçlar ve ince ince doğranan biberler eklenerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.
Sonra dövme, su ve tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta çırpılarak elde edilen terbiye kaynayan çorbanın içine ilave edilir.
Ateş kısılarak 30 dk daha pişmeye bırakılır.
Üzerine dökmek için tavada tereyağı eritilir ve içine kırmızı toz biber ve nane ilave edilerek ateşten alınılır.
Kavrulan kırmızı toz biber ve naneli tereyağı çorbanın üzerine boca edildikten sonra içilir.

|