|
Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185222
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2025
10 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şaziye Şimşek
1 adet kuzu budu
1 baş sarmısak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kekik, tuz
Kuzu budunu kemiklerinden ayırın.
Yıkayıp iyice kurulayın ve tuz ile ovalayın.
Düdüklü tencereye sıvıyağ koyup etin her iki tarafını hızlı ateşte kızartın.
Sarmısakları soyup tane karabiber ve kekikle birlikte tencereye ekleyin.
Düdüklü tencereye yarım su bardağı su ekleyip 35 dakika eti pişirin. ‹ç pilav ve haşlanmış sebzeyle servis yapın.

|
|