1250 gram kabak
220 gram zeytinyağı (1 bardak)
400 gram soğan (büyük)
400 gram domates (2 büyük)
9 diş sarımsak
1 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet maydanoz
1 bardak su
Tuz
1 Düdüklü tencereye, 1 bardak zeytinyağı koyarak kızdırmah, sonra bu yağa yarım ay şeklinde ince doğranmış 4 büyük baş soğan ilâve ederek soğanlar hafifçe pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra bunlara; soyulmuş ve küçük kesilmiş 2 büyük domtaes, iç kabukları soyulmuş 9 diş sarımsak, bir buçuk tatlı kaşığı toz şeker, kıyılmış 1 demet maydanoz, 1 bardak su, yarım çorba kaşığı tuz ile; kazınmış uzunluklarına dörde bölünmüş, çekirdek kısımları hafifçe alınmış ve ikişer parmak eninde küçük parçalara kesilmiş 1.250 gram da kabak ilâve ederek, düdüklü tencerenin kapağını sıkıca kapatmalıdır.
2 Sonra tencereye çok kuvvetli ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, kabağı, yarıya kadar azaltılmış ateşte 30 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra kapağını açmalı, soğuduktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|