|
|
Düdüklüde Karnıyarık |
|
gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68424
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
3,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr kıyma
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
Biraz tuz
Biraz karabiber
Patlıcanları yıkayıp, çizgili çizgili soyun. Düdüklü tencerenin içine yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip patlıcanların üzerine gezdirin. Düdüklü tencereyi kapayıp 5 dakika ilk kaynama sesi gelene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede ince kıydığınız soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve kıymayla kavurun. Domatesi rendeleyin ve baharatlarla beraber karışıma ekleyin. Kıymalı içi 10 dakika pişirin. Düdüklü tencereyi açıp yumuşayan patlıcanların içine kıymalı içi paylaştırıp, sivri biberleri üzerine yerleştirin.. 1 çay bardağı daha su ilave ederek tencerenin kapağını kapayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirip ocağı kapayın. 5-10 dakika yemeğin demlenmesi için kapağını açmayın. Yemek saatine yakın tencerenin kapağını açın ve direk servis tabaklarına alın.
ML® Karnıyarık Kurusu için tıklayın
|
|
Düdüklüde Karnıyarık Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|