18 adet kuru patlıcan
18 adet kuru biber
İçi için:
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşuğı pul biber
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Yarım fincan nar ekşisi ya da limon suyu
1 fından zeytinyağı
Kuru biber ve patlıcanlar biraz haşlanarak yumuşatılır.
İçi için, pirinç ve bulgur yıkanarak süzülür, soğan ve maydanoz ince kıyılır bir kapta karıştırılır, üzerine salça, pul biber, kuru nane, karabiber ve tuz eklenir ve karıştırılır.
En son nar ekşisi ve zeytinyağı konup karıştırılarak iç hazırlanmış olur.
Yumuşamış biber ve patlıcanlara bu içten fazla sıkıştırmadan bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur, patlıcan ve biberler düdüklü tencereye dizilir.
Düdüklü tencerenin üzerine tabak kapatılır, üzerini biraz geçecek kadar su konarak ateşe oturtulur.
Pim çıktıktan sonra 15 dakika pişirilir.
|