|
Düdüklüde Sebzeli Haşlama |
|
çiçek abbas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc66647
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kemikli parça kuzu eti
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 litre su
Düdüklüye et konur. Üzerine su konur. Kapağı kapatılır. Hızlı ateşte pim çıkınca ateş kısılır. 12 dakika pişirilir. Tam pişmemesi gerekir. Pim inince soyulmuş, bir kaç parçaya kesilmiş sebzeler ve tuz atılır. Tekrar kapak kapatılır. Tekrar hızlı ateşte pim çıkınca tekrar ateş kısılır. 5 dakika daha pişirilir.
|
|