İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr Dana Eti
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kapya Biber
6 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Un
Tencerede tereyağı eritilir, ince ince doğradığımız soğanlar konur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine kuşbaşı doğranmış dana eti ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Önceden yıkayıp küp küp doğranan havuçlar ve ince ince doğranan kapya biber eklenerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edilir.
Tuz serpildikten sonra suyu dökülerek kısık ateşte 20 dk pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurta çırpılarak elde edilen terbiye pişen çorbanın içine ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak tencere ocaktan alınır.

|