Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekşi Çorba Tarifleri > Düğün Çorbası (61 adet - 2,047,048 defa bakıldı)

Düğün Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düğün Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180867
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2024
65 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

300 gram koyun eti (düğün çorbası için genellikle koyun eti kullanılır, ancak tavuk ya da dana eti de tercih edilebilir)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu (et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)

İlk olarak etinizi küçük parçalara ayırın. Bir tencereye etleri koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Etler yumuşayıp kemikten ayrılacak kadar piştiğinde, etin suyunu süzün. Etleri bir kenara alıp, kemiklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. İçine ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca, üzerine et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Başka bir kasede yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın içine azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Bu işlem, çorbanın kesilmesini engeller ve kremamsı bir kıvam sağlar.
Çorbanın kaynadığından emin olduktan sonra, içerisine doğranmış etleri, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Bir süre daha kaynatın.



Düğün Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179479
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
56 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuşbaşı et
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Karabiber

Tencereye eti alın. Tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri tencereden alıp, suyunu süzün. Etleri, süzülen suya tekrar koyun.
Bu arada tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave edip, sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan una etsuyunu yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı kaynamaya bırakın.
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Etsuyu kaynayınca bu karışımı azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin. 2-3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.


Düğün Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2028
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179478
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu
4 bardak su
2 yumurta
3-4 kaşık Un
Tuz
Karabiber

Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın.
Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin.
İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin. Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin.
Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir.


Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173069
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

1 paket Emin dana kuşbaşı
Yarım soğan
1 litre sıcak su
500 ml, yarım litre sıcak su
1 Hürrem et bulyon
8 çorba kaşığı Dost yoğurt
3 çorba kaşığı Efsane un
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra Tuz
3 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı Destan karabiber

Geniş bir kâseye 8 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 diş sarımsak püresi ve 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice çırpın.
Düdüklü tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1 paket dana kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etler renk almaya başlayınca üzerine yarım bütün soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 litre su ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatıp 2 ayarında 15 dakika pişirin.
Düdüklünün kapağını açın ve içinden 1 kepçe et suyu alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak ekleyin. 2-3 kepçe aynı işlemi tekrarlayın. Ardından yoğurtlu karışımı düdüklü tencereye ekleyip karıştırın. Yarım litre sıcak suya 1 tablet et bulyon ekleyip iyice karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin. En son çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Bu şekilde çorbayı kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan sımsıcak şifa dolusu düğün çorbasını kâselere doldurun ve üzerine tereyağı ile pul biber yakın.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171609
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
95 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. kuzu gerdan
1 adet soğan
1 yaprak defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Sos için:
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Kemikli etlerinizi düdüklü tencerenize koyun. Ya da normal tencereye. Üstünü kapatacak şekilde su koyup kapağı kapamadan bir taşım kaynatın. Bir taşım kaynadıktan sonra suyu atın. Temiz bir su koyun. Bir yaprak defne yaprağı ve bir adet bütün soğan koyun. Etler haşlanana kadar pişirin. Eti içinden çıkarıp küçük parçalara ayırın. didikleyin. Suyunu bir süzgeç yardımıyla üzün. Başka bir tencerede tereyağını eritin. İçine eti koyun. 1-2 dakika çevirin. Üstüne et suyunu ve suyu ekleyin. Suyu arzunuza göre arttırıp azaltabilirsiniz. Kaynamaya bırakın. Bir tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Kaynayan sudan kepçe yardımıyla yoğurtlu karışımın içine koyun. Karıştırın. Sonra yavaş yavaş yoğurtlu karışımı tencereye dökün. Karıştırın. Tuz ekleyip 1-2 taşım kaynayana fokurdayana kadar pişirin. Bir sos tavasında tereyağını eritin içine arzunuza göre acı kırmızı biber veya tatlı kırmızı biber ekleyin yağı hafif yakın. Servis sırasında tabaklara bir tatlı kaşığı yağ ikram edin.


Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170812
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuzu gerdan eti
1.5 litre su
Terbiyesi için:
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri için:
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30- 35 dakika pişmeye bırakalım. Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım. Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz.



Düğün Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170453
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023
135 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Un 2 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Pul Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Kuzu Gerdan 250 Gram

Düğün çorbası için kemikli et seçerseniz çorbanız daha lezzetli olur. En uygun et kuzu gerdan olacaktır. Kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
İlk olarak gerdanı 1,5 lt su ile haşlayın. Et iyice pişince tencereden çıkartın, biraz soğumasını bekledikten sonra didikleyerek kemiklerinden ayırın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Unu hafif ateşte rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun. Un ne kadar iyi kavrulursa lezzet o kadar artacaktır.
Etin suyunu da karıştırarak ilave edin, ardından etleri de katarak kaynamaya bırakın. Tuzunu ilave edin. Çorba kıvamına geldiğinde, bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırarak içine bir miktar çorbadan ekleyin.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbanıza hızlıca karıştırarak ilave edip sıcak servis yapın. Arzu ederseniz kırmızı biberli tereyağı ile servis yapabilirsiniz.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167126
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

200 gram kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

Önce etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Ardından kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin. Tencereyi ocağa alın.
Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyunu çırpın. İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın.
Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice kıvama gelmesini sağlayın. Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Düğün çorbası hazır.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166880
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr kuzu gerdan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı limon suyu
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
Kırmızı toz biber
Tuz

Tencereye su ekleyin. Kuzu gerdan etini tencereye koyun
Eti haşlamak üzere tencereyi ocakta kaynamaya bırakın
2 kaşık yoğurdu ve 1 adet yumurtayı bir kasede karıştırın. Karışımın üzerine limon suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Azar azar iki çorba kaşığı unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Haşlanmış olan kuzu gerdanı ocaktan alıp kemik ve yağlarını temizleyin. Temizlediğiniz eti kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın veya didikleyin
Hazırlamış olduğunuz çorbanın terbiyesini dört bardak et suyu ile dolu olan tencereye yavaş yavaş boşaltın. Bu sırada çırpma teli ile çorbanızı topaklanmayacak şekilde güzelce çırpın. Kaynamaya başlayınca hazırlamış olduğunuz etleri de ilave edip pişirin.
Düğün çorbası hazır olduğunda üzerine koyarak servis etmek için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Kırmızı biber ve pul biberi ekleyerek sosunu hazırlayın. Çorbanızı, hazırladığınız tereyağı, kırmızı biber ve pul biber sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166690
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı süt
4 su bardağı su

Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın.
Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.



Düğün Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163872
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

350 gram parça kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu un
2 çay kaşığı tuz
Terbiye İçin:
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı soğuk su
Üzeri İçin:
2 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar kuru reyhan

Kuzu eti, su ve kabukları soyulmuş bütün soğan, arzuya göre 2-3 parça kuzu kemiğini basınçlı tencereye alıp 30 dakika iyice haşlayın. Daha sonra kemikleri ve soğanı tencereden çıkarın. Süzgeç yardımıyla eti tencereden alıp tabağa yerleştirin. Didikleyip yeniden tenceredeki suyuna ilave edin. Ayrı bir yerde zeytinyağı ve unu çukur bir kaba alıp, pembeleşene dek kavurun. Daha sonra tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyu kıvam alana dek çorbayı pişirin. Terbiye için yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Soğuk su ekleyip, karıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip, hızlıca karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzeri için pul biberi zeytinyağında yakıp çorbanın üzerine gezdirin. Reyhan serpin ve sıcak olarak servis yapın.



Düğün Çorbası

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161728
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
207 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr kuzu gerdan (kemikli)
Kemiksiz kuzu but
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
500 ml su
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yumurta sarısı
Limon
Sosu için:
Tereyağı
Sıvıyağ
Kırmızı Pul Biber
Kuru Nane

Etleri yıkayın ve tencereye koyun, üzeri 4 parmak aşacak şekilde soğuk su ilave edin.
Soyduğunuz soğanla, patatesi, havucu ve karabiberi ilave edip, et iyice yumuşayana kadar pişirin (Düdüklü daha kolay olacaktır).
Pişen eti kemiklerinden ayırıp küp küp kesin.
Et suyunu süzdükten sonra kenara ayırın.
Terbiyesi için un ve yoğurdu bir kap içinde çırparak karıştırın. Bir miktar et suyu ekleyerek seyreltin.
Doğradığınız etleri tencereye alın üstüne tereyağı ve sarımsakları ilave ederek 1-2 dakika kadar kavurun. Et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın.
Kaynayan et suyundan 2-3 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
Ilınan terbiyeyi tencereye ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Küçük bir tavaya tereyağını, sıvı yağı, kırmızıbiber ve naneyi alıp kızdırın. Sıcak çorbaya kızgın yağı ilave edin ve servis yapın.



Düğün Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157389
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2021
318 defa indirildi / yazdırıldı




5 parça kuzu gerdan
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
Yarım limon
Su
Zeytinyağı
Pul biber
Nane

Kuzu gerdan parçalarını yıkayın, 2 su bardağı su ile köpükleri oluşana kadar kaynatın.
Rengi kararmış olan köpüklü suyu döküp, tekrar 5 su bardağı su ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Et suyunu ince süzgeçten geçirin, başka bir tencereye alın ve ocağın altını da kısık olarak açın.
Ayrı bir kase içerisinde yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, un ve 1 çay bardağı suyu iyice çırpın, kaynayan et suyuna karıştırarak yavaşça dökün.
Etleri didikleyip çorbanın içine ekleyin.
Göz göz olana dek pişirin, tuz ile tatlandırıp, üzerine kızdırılmış yağ, pul biber ve nane gezdirerek servis edin.



Düğün Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157273
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı




350-400 gr. kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Limon suyu

Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını ve az limon suyunu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.08.2022


Düğün Çorbası

Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156121
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı et suyu
Yarım kg kuzu gerdan eti
1 kase et. (Elimizle parça haline getirdiğimiz)
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı Karabiber
Terbiyesi İçin:
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
1 su bardağı su
Sos için:
100 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Etleri bol suda yıkayalım. Tenceremize yıkadığımız etleri ilave edelim. Etlerin üzerini aşacak kadar su ekleyelim. Ocağımızı ayarını düşük seviye getirelim. Etler pişerken oluşan köpükleri bir kevgir yardımıyla alalım. 1 saat pişirelim.
Çorbamızın terbiyesini hazırlayalım; un, tuz, yoğurt, su, yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpalım.
Pişen etlerimizi tencereden alıp, parçalara ayıralım. Kase de terbiyesi için hazırlamış olduğumuz karışımı tenceremize ilave edelim. 5 dk kaynadıktan sonra parçaladığımız etleri, kekik ve sarımsak ilave edelim. 10 dk kadar bu karışımla pişirelim.
Tereyağını tavada eritelim. Kırmızı toz biberi ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim.
Tencerede pişen çorbamıza tereyağlı biberimizi ilave edelim.

Not: Yumurta sarısı ve yoğurdu (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyuna az miktar da ekleyip hızlıca karıştırın. Çorba karışımının dibinin tutmaması için karıştırarak pişirmeye özen gösterelim.


Düğün Çorbası

müjgan baykal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc154170
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2020
258 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı et suyu
3,5 su bardağı su
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı un
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarmısak
Tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber ve nane

Et suyu ve üç su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta sarısı ve unu yarım su bardağı su ile birlikte bir kapta pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Kaynayan şehriyeli karışıma yavaşça ilave ederken bir taraftan da karıştırın.
Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarımsağı da katıp, kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. En son tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biber ve nane katıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.



Düğün Çorbası

şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc148690
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2020
521 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kemikli kuzu eti
6 su bardağı su
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Servisi için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane

Etleri üzerini geçecek kadar suyla haşlayın.
Pişen etleri bir çatal yardımıyla didikleyin.
Etin suyunu çorbada kullanmak için başka bir tencereye aktarın.
Un, yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın.
Tuzu da terbiyeye ekleyin.
Et suyunun bulunduğu tencereyi ocağa alın.
İçine yoğurtlu terbiyeyi ekleyip hızla karıştırın.
Didiklediğiniz etleri de çorbaya ekleyip ara sıra karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
Çorbayı ocaktan almanıza yakın, tereyağını sos tenceresinde eritip kırmızı toz biberi yağda çevirin.
Biberli yağı da eklediğiniz çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine kurutulmuş nane serptikten sonra servis edin.



Düğün Çorbası

lezzet sepeti
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2019
Mesajlar: 35
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc146812
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
495 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kuzu eti
3 litre su
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Eti bir tencereye alıp yüksek ateşte mühürleyin. Daha sonra üzerine bütün soğan, defne yaprağı, karabiber ve suyu ilave edip et yumuşayana dek pişirin. Eti ve sebzeleri sudan alıp süzün. Süzdüğünüz çorba suyunu yeniden ocağa oturtun. İçine küçük parçalar halinde didiklediğiniz eti ekleyin. Çorbanın terbiyesi için yumurta sarısı, un ve limon suyunu birlikte çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp üzerine ekleyin ve karıştırın. Azar azar ve karıştırarak tencereye ekleyin. 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını eritip pul biber ekleyin ve altını kapatın. Çorbayı kaselere alın üzerine sos gezdirip servis yapın.



Düğün Çorbası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145561
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2019
554 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

100 gram kuzu gerdan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
½ çay bardağı limon suyu
1 adet yumurta
6 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam pul biber
Tuz

Kuzu gerdanı küp küp doğranır, 6 su bardağı suda haşlanır; etin suyu süzülüp ayrı bir tencereye alınır.
2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurta derin bir kapta iyice çırpılır; yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edilir.
Tuzu ayarlanan karışıma; 5-10 dakika sonra etler ilave edilerek, bir taşım kaynatılır.
Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam pul biberi yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Çorba, servise sunulur.



Düğün Çorbası

tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc136442
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
688 defa indirildi / yazdırıldı




350 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolusu un
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
1 çay bardağı soğuk su
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı pulbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Reyhan

Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün halde soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. Dilerseniz 2-3 parça kuzu kemiğini de tencereye ekleyebilirsiniz. Etler iyice pişince, süzgeçle alıp, tabağa koyun. Didikleyip, tekrar suya katın. Diğer taraftan çukur bir kapta yağ ve un'u pembeleşene dek kavurun.
Kavrulan unu, içinden soğan ve kemikleri çıkardığınız yemeğe ekleyin. Tuzu ilave ederek, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çorba koyulaşana dek pişirin.
Terbiye için, yumurta ve limon suyunu çırpın. 1 çay bardağı soğuk su ekleyin. Çorbayı karıştırarak, yavaş yavaş dökün. 2-3 dakika daha pişirin.
Servisten önce 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında, 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin. Üstüne reyhan ekleyip, sıcak servis yapın.







Düğün Çorbası Tarifleri Ekşi Çorba Tarifleri



(61 adet Düğün Çorbası 2,047,048 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort