Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kruton Tarifleri > Düğün Çorbası (27 adet - 2,046,781 defa bakıldı)

Düğün Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166690
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı süt
4 su bardağı su

Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın.
Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166880
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı




100 gr kuzu gerdan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı limon suyu
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Pul biber
Kırmızı toz biber
Tuz

Tencereye su ekleyin. Kuzu gerdan etini tencereye koyun
Eti haşlamak üzere tencereyi ocakta kaynamaya bırakın
2 kaşık yoğurdu ve 1 adet yumurtayı bir kasede karıştırın. Karışımın üzerine limon suyunu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Azar azar iki çorba kaşığı unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Haşlanmış olan kuzu gerdanı ocaktan alıp kemik ve yağlarını temizleyin. Temizlediğiniz eti kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın veya didikleyin
Hazırlamış olduğunuz çorbanın terbiyesini dört bardak et suyu ile dolu olan tencereye yavaş yavaş boşaltın. Bu sırada çırpma teli ile çorbanızı topaklanmayacak şekilde güzelce çırpın. Kaynamaya başlayınca hazırlamış olduğunuz etleri de ilave edip pişirin.
Düğün çorbası hazır olduğunda üzerine koyarak servis etmek için ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Kırmızı biber ve pul biberi ekleyerek sosunu hazırlayın. Çorbanızı, hazırladığınız tereyağı, kırmızı biber ve pul biber sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167126
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

200 gram kuzu gerdan eti
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz

Önce etleri tencerede üzerini geçecek kadar suyla haşlayın. Ardından kemiklerinden ayrılan etleri tencereden alıp bir çatal yardımıyla didikleyin ve yeniden et suyuna ekleyin. Tencereyi ocağa alın.
Başka bir kapta un, yoğurt, yumurta, limon suyu ve suyunu çırpın. İçine biraz da çorbanın sıcak suyundan ekleyip ılıştırın.
Bir yandan karıştırarak bir yandan tencereye ekleyin ve iyice kıvama gelmesini sağlayın. Çorbayı bir taşım kaynayana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp pul biber içinde hafifçe kavurun. Biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Düğün çorbası hazır.



Düğün Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170453
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023
135 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Un 2 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Pul Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı
Limon Suyu 1 Tatlı Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Kuzu Gerdan 250 Gram

Düğün çorbası için kemikli et seçerseniz çorbanız daha lezzetli olur. En uygun et kuzu gerdan olacaktır. Kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
İlk olarak gerdanı 1,5 lt su ile haşlayın. Et iyice pişince tencereden çıkartın, biraz soğumasını bekledikten sonra didikleyerek kemiklerinden ayırın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Unu hafif ateşte rengi hafif pembemsi olana kadar kavurun. Un ne kadar iyi kavrulursa lezzet o kadar artacaktır.
Etin suyunu da karıştırarak ilave edin, ardından etleri de katarak kaynamaya bırakın. Tuzunu ilave edin. Çorba kıvamına geldiğinde, bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırarak içine bir miktar çorbadan ekleyin.
Hazırladığınız terbiyeyi kaynamakta olan çorbanıza hızlıca karıştırarak ilave edip sıcak servis yapın. Arzu ederseniz kırmızı biberli tereyağı ile servis yapabilirsiniz.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170812
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuzu gerdan eti
1.5 litre su
Terbiyesi için:
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri için:
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30- 35 dakika pişmeye bırakalım. Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım. Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim. Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım. Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım. Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz.



Düğün Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173069
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.bim.com.tr

1 paket Emin dana kuşbaşı
Yarım soğan
1 litre sıcak su
500 ml, yarım litre sıcak su
1 Hürrem et bulyon
8 çorba kaşığı Dost yoğurt
3 çorba kaşığı Efsane un
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı Fıçı limon suyu
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra Tuz
3 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı Destan karabiber

Geniş bir kâseye 8 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, 2 diş sarımsak püresi ve 2 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice çırpın.
Düdüklü tencereyi ocağa alın ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Yağ kızmaya başlayınca üzerine 1 paket dana kuşbaşı eti ekleyip kavurun. Etler renk almaya başlayınca üzerine yarım bütün soğan ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye 1 litre su ilave edin ve düdüklünün kapağını kapatıp 2 ayarında 15 dakika pişirin.
Düdüklünün kapağını açın ve içinden 1 kepçe et suyu alıp yoğurtlu kâseye karıştırarak ekleyin. 2-3 kepçe aynı işlemi tekrarlayın. Ardından yoğurtlu karışımı düdüklü tencereye ekleyip karıştırın. Yarım litre sıcak suya 1 tablet et bulyon ekleyip iyice karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin. En son çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Bu şekilde çorbayı kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan sımsıcak şifa dolusu düğün çorbasını kâselere doldurun ve üzerine tereyağı ile pul biber yakın.



Düğün Çorbası

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180867
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2024
61 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

300 gram koyun eti (düğün çorbası için genellikle koyun eti kullanılır, ancak tavuk ya da dana eti de tercih edilebilir)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu (et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber ve pul biber (isteğe bağlı)

İlk olarak etinizi küçük parçalara ayırın. Bir tencereye etleri koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Etler yumuşayıp kemikten ayrılacak kadar piştiğinde, etin suyunu süzün. Etleri bir kenara alıp, kemiklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. İçine ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ilave edin ve birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca, üzerine et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
Başka bir kasede yumurtayı ve yoğurdu çırpın. Çorbanın içine azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Bu işlem, çorbanın kesilmesini engeller ve kremamsı bir kıvam sağlar.
Çorbanın kaynadığından emin olduktan sonra, içerisine doğranmış etleri, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Bir süre daha kaynatın.







Düğün Çorbası Tarifleri Kruton Tarifleri



(27 adet Düğün Çorbası 2,046,781 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort