|
|
Düğün Helvası |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80329
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Klasik
2 Su Bardağı şeker
1 Kg. süt
2,5 Su Bardağı un
200 gr BEYAZ FISTIK
Şerbet malzemelerini karıştırıp 2-3 dakika kaynatın. Bir tencereye unu, margarini ve beyaz fıstığı koyun. Çok ağır ateşte fıstık ve unu altın gibi sararıncaya kadar kevgirle tencerenin kenarlarına bulaştırmadan ağır ağır karıştırarak kavurun. Şurubu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın.
|
|
Düğün Helvası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|