Aysel Dülger
1 su bardağı bulgur unu
1 su bardağı buğday unu
Az miktarda susam
Bol miktarda olgun domates
Bol miktarda taze kırmızıbiber
Bol miktarda soğan
Bol miktarda ekşi nar tanesi
Tuz
Susam kavrulur. Domates, soğan ve biberler makinede çekilir, bir leğende buğday ve bulgur unlarıyla birlikte, çekilmiş malzemeler yoğrulur.
Nar taneleri ve susam eklenip hır kez daha yoğrulur.
Tuzu serilip karıştırılır ve orta büyüklükte bezeler yapılır.
Saçta arkalı önlü pişirilir.
Not: Buğday unu bulgur ununu tutması için ekleniyor. Nar taneleri suyunu vermesin diye, hamur yoğrulduktan sonra ekleniyor. Günümüzde yapılmayan bir yokluk dönemi yemeğidir. Şerbet ve ayranla yenir.
|