|
|
Dünya Tatlısı |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3638
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket yaş maya
3 kaşık kakao
Yeterince un
Şerbeti için:
6 bardak su
5 bardak şeker
1 dilim limon
Üzeri için:
Toz antepfıstığı
Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, eritilmiş tereyağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın. Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz antepfıstığı serpip servis yapın.
|
|
Dünya Tatlısı Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|