www.vzug.com
Top kek:
50 g tereyağı, yumuşak
100 g şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
200 g taze krema
1 limon, Kabuk
2 çorba kaşığı earl-grey çay
150 g un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Şekerlemeli limon kabuğu:
1 limon
60 g şeker
0,5 dl su
11
Kaplama
½ yaprak jelatin
50 g beyaz çikolata
½ limon, suyu
1 çorba kaşığı krema
½ çay kaşığı şeker
Sarı gıda boyası, isteğe göre
Top kekler için tereyağı ile şeker, yumurta, tuz ve taze kremayı iyice karıştırın. Limon kabuğu ve Earl Grey ekleyin. Un ve kabartma tozunu önce karıştırın, ardından ekleyin ve karıştırın. Kitleyi muffin kalıbına doldurun. Kalıpları ısıtılmamış fırının içindeki ızgaranın üzerine yerleştirin. Fırınlayın.
Şekerlemeli limon kabuğu için limonu soyma aletiyle soyun, limonları sıkın. Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ve kabukları ekleyin ve şurup haline gelinceye kadar kaynatın.
Kabukları çıkarın ve fırın kağıdı üzerine yerleştirin.
Kaplama için jelatini soğuk suda yumuşatın. Çikolata, limon suyu, krema ve şekeri kaynatın, sıkılmış jelatini ekleyin, eritin. Gıda boyasını isteğe göre ekleyin.
Soğumuş top keklere kaplamayı sürün, şekerlemeli limon kabuklarını süs olarak üstüne koyun.
|