İznik Belediyesi
1 Bağ Ebegümeci
1 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Su
1 Adet Soğan
Tuz
Karabiber
Nane
Kırmızı Toz Biber
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Soğan, ayıklanarak küp şeklinde doğranır, soğanlara un ve zeytinyağı ilave edilerek tencerede kavrulur, üzerine ince doğranmış ebegümeci otları ilave edilir, kavrulmuş un kokusu gelinceye kadar pişirilir, üzerine 1 bardak soğuk süt, tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Bütün malzemeleri pişmiş olan çorba blender ile daha pürüzsüz ve akışkan hale getirilir. Küçük bir kabın içinde zeytinyağı, nane ve kırmızı toz biber ocakta ısıtılarak çorbanın üzerine dökülür, sıcak olarak servis yapılır.
|