Bodrum Belediyesi
1 bağ ebegümeci
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı bul biber
Otlarınızı bol su ile yıkayıp süzün. Yaprak kısımlarını iri, sap kısımlarını ise ince kıyın.
Bir tavada zeytinyağını hafif kızdırın, yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
Ebegümeci otunu ilave edin, hafif ateşte ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin. Suyunu çekmesine yakın karabiber, pul biber ve tuz ile tatlandırın, 2 – 3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Not: Porsiyonu 180,7 kcal; ebegümeci bölgenin şifalı otları arasında yer alır; bitki çayı olarak kullanıldığında iltihaplanmaları önler; mide ve bağırsak rahatsızlığı olan kişiler ebegümeci otunu sıklıkla tüketebilir; gözaltı torbalarına ve kırışıklıklarına iyi gelir.
|