Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bilecik Yemekleri > Efelek Dolması (Kocaeli) (1 adet - 4,025 defa bakıldı)

Efelek Dolması (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Efelek Dolması (Kocaeli)

kapya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc138682
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2018
663 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Efelek 500 gram
Bulgur 500 gram
Soğan 2 adet, orta boy
Kekik ½ çay bardağı
Katı yağ 200 gram
Salça 1 yemek kaşığı
Karabiber 1 çay kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
Pul biber 1 çay kaşığı
Kaymak 1 su bardağı
Nane 1 tatlı kaşığı

Önce efelekler ayıklanır, yıkanır. Orta damarları bıçakla çıkarılır. Efelekler kaynar suya daldırılır ve çıkartılır. Çok nazik bir bitki türü olduğu için kaynar suda bekletilmez. Süzgeçle fazla suları süzülür.
Efelekler soğurken iç malzeme hazırlanır. Ayrı bir tencereye zeytinyağı dökülerek, küçük küçük doğranan soğanlar ile sarımsaklar kavrulur. Salça eklenir, iyice karıştırılır. Üzerine, yıkanan bulgur ilave edilir. İyice kıyılan maydanoz, dereotu ve nane eklenir. Tuz ve pul biber ilave edilir. Sıcak su ilavesiyle iç malzeme pilav gibi pişirilir.
Efelek beş dakikada pişen bir bitki olduğu için iç malzemeden ayrı pişirilir. İç malzeme soğuyunca efelekler sarılır ve tencereye dizilir. Salça, sıcak suyla açılır ve efeleklerin üzerine boşaltılır, kısık ateşte pişirilir. Pişen efelekler servis tabağına alınır ve üzerine sarımsakyoğurt dökülür.

Not: İsteğe bağlı olarak; kekik, karabiber, kaymak kullanılabilir.







Efelek Dolması (Kocaeli) Tarifleri Bilecik Yemekleri



(1 adet Efelek Dolması (Kocaeli) 4,025 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort