|
Efendi Beğendi |
|
sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc153201
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020
431 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 kg Dana incik kemiksiz löp et
1 yemek kaşığı Domates salça
1 yemek kaşığı Biber salça
1 adet havuç
3 diş Sarımsak
2 adet Soğan
1 adet Kereviz sapı
20 adet Cherry domates
3 Patlıcan
1 yemek kaşığı Tereyağı
1 Limon
Bir kase Buz
1 tatlı kaşığı Kaymak
1 tatlı kaşığı Quark
Bir tutam Muskat cevizi
70 gr President kaşar peyniri
Tuz
Beyaz biber
2 adet Baklava yufkası
2 dal Taze kekik
70 gr President kaşar peyniri
1 yemek kaşığı Tereyağı
Eti domates hariç diğer tüm malzemeler ile birlikte haşlayın. Haşlanan eti süzün ve didikleyip kenara alın. Etin suyunu da kenara ayırın. Ayrı bir yerde domatesleri kavurun iyice kavrulan domateslere et suyunu ekleyip kaynatın. Sonra sosunuzu süzüp koyu bir kıvam alana kadar ocakta çektirin.
Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları limon sıktığınız bol buzlu kaba alın ve dikkatlice üzerinde hiç kabuk kalmayacak şekilde soyup süzgece koyun.
Patlıcanları güzelce kıyın ve tereyağ ile sotelemeye başlayın içine bir kaşık quark ekleyin. Sonra baharatlar ve kaşar peynirini ekleyip ocağın altını kapatınca kaymağı ekleyip beğendinizi hazırlayın.
Baklava yufkasınından yemek tabağı kullanarak iki yuvarlak kesin. Bir yufkanın arkasına tereyağ sürün ters çevirip içine kaşar peyniri rendesi ve taze kekiği yerleştirip diğer baklava yufkanızı üzerine kapatın. Yağlı kağıt koyduğunuz bir tepsi üzerine baklava hamurunuzu yerleştirin hamurun düz bir şekilde kuruması İçin üzerine bir tepsi daha koyarak 200 derece fırında çıtırdayana dek kızartın.
Didiklenen etleri tereyağı ve baharatlarla ısıttıktan sonra tabağınızın altına patlıcan beğendiyi üzerine etlerinizi ve domates sosunuzu arzu ettiğiniz gibi tabaklayın en son baklava çıtırını tabağınızın üzerine kapatıp servis edin.
|
|