https://yemekbakkali.com/
BA Egemen bey, önce kendinizi tanıtır mısınız?
ET Ben Egemen Tuna. Başkent Üniversitesi turizm işletme mezunuyum. Çocukken de yemeğe ilgim vardı. Yani okuldan önce de ye em yapmaya ilgim vardı. Arkadaşlarım sokakta futbol oynardı, ben mutfakta annemi izlerdim. Okurken bu işi daha profesyonel anlamda ilgilenmeye başladık. Çeşitli otellerde ve restoranlarda çalıştım, katering firmalarında çalıştım. Şimdiki ortağım, eski patronum aynı zamanda Ayşegül Erler Catering.
BA Serdar beyi tanıyorum.
ET Evet Serdar Bey benim ortağım.
BA Yemek Bakkalı çok güzel bir isim, adıyla bile gelen vardır.
ET Doğru ismimizle gelen çok var.
BA Bu isimi nerden buldunuz?
ET Serdar beyle neler yapacağız ne gibi ürünler satacağız, dedik, sonunda her şeyi satacağız dedik. Akşam oturduk isim arıyoruz. Serdar beyin bir arkadaşı, ne iş yapacaksınız diye sordu. O da yemek satacağız dedi, yani burası yemek bakkalı olacak dedi, isim buradan çıktı ve gelişti. Buna odaklandık başına da bir isim koyalım, isim olarak da bir renk seçelim dedik, soğuk ama hoş bir renk olan eflatunu seçtik. Restoran olarak eflatun sıcak bir renk değildir.
BA Fastfoodlarda genelde kırmızı tercih edilir. Kırmızı ye kalk ve git, yani fazla oturma.
ET Evet kırmızının öyle bir özelliği var. Biz soğuk ürün satacağız, eflatun soğuk bir renk onun için seçtik.
BA Yani mesajı var.
ET Evet gel, al, git.
BA Buraya öyle ya da akşam gelip yemek yeme imkanı yok mu?
ET Yok burası bakkal alınıp gidiliyor.
BA Bakkalda oturulmaz.
ET Evet bakkalda oturulmaz, ama bakkalda tadım yapılabilir, bakkalda ekmek arası sandviç hazırlattırılıp, ayak üstü yenebilir. Çok büyük talep car yılbaşından sonra yavaş yavaş restorana doğru dönmeyi de düşünüyoruz. Ama biz esasımız bakkal.
BA Müşterileriniz kim, kimler sizden daha çok ne alıyorlar?
ET Biz bir kaç guruba hitap ediyoruz. Mesela yemek yapmaya vakti olmayan hanımlar, beyler, yemek yapmayı bilmeyen bekarlar, üniversite öğrenciler, ya da evde misafir ağırlamak isteyen insanlar. Buraya geliyor ben 10 kişiye ikindi çayı vereceğim diyor, ona uygun ikramlar oluşturuyoruz.
BA Çok güzel gene katering işi gibi.
ET Evet ama burada kiloyla alma imkanı var.
BA Neler var?
ET Burada günlük elli çeşit ürün oluyor. Zeytinyağlı yaprak sarması, zeytinyağlı lahana sarması, mevsimin bütün sebzelerinin zeytinyağlısını yapıyoruz, bu mevsimde neler var, kereviz, pırasa, yer elması, bir kaç çeşit sıcak yemek de çıkartıyoruz; mesela orada karnıyarık var, etli yaprak sarması da var. Köfte, pilav, sebze yemeği ...
BA Orada kaşarlı köfte görüyorum.
ET Evet o da var, hasanpaşa köfte de var.
BA Bunların muhafazası da var.
ET Evet yemeği yapıyoruz, soğutuyoruz, müşteriye soğuk şekilde sunuyoruz.
BA Mesela ben zeytinyağlı kereviz satın almak istiyorum, kilosu ne kadar?
ET Zeytinyağlı kerevizin kilosu 22 liradır. Bütün zeytinyağlı yemekler 18 ile 26 lira arasında fiyatı var. Zeytinyağlı yemeklerimizi sızma zeytinyağından yapıyoruz.
BA Hangi yörenin?
ET Ege'nin zeytinyağlarını kullanıyoruz.
BA Salata yok galiba göremiyorum.
ET Tavuk salatası, yoğurtlu mantar salatası, makarna salatası var ya da sipariş olursa her türlü salatayı hazırlayabiliriz.
BA Anladığım kadarıyla evlisiniz?
ET Evet evliyim, bir tane kızım var.
BA Allah bağışlasın. Evde kim güzel yemek yapıyor siz mi, eşiniz mi?
ET Genelde hafta içi evde yemek yapılmıyor, hazır yemek var burası kullanılıyor. Hafta sonu olduğu zaman da keyif amaçlı yemekler yapılıyor, mangal yapıyorum. Ama eşim çok güzel yemek yapar, ilgisi ve merakı da vardır.
BA Anladım, kavga çıkmasın diye bir şey demek istemiyorsunuz. Firmanıza geleceğe yönelik olarak neler düşünüyorsunuz?
ET Bizim firmamızın kuruluş amacı, bu mahalleye soğuk yemek sağlamak değildi. Yemek bakkalı adını alır almaz tescil ettirdik. Bizim amacımız şubeleri çoğaltıp isim hakkı vererek şubeleşmek. Bazı noktalarda ismimizi verdik, Ankara'da şubeleşmeyi tamamlayıp diğer şehirlere de geçmek istiyoruz. Hatta yurtdışına geçmek istiyoruz. Yani şu an butik olarak çalışsak da endüstriyel boyuta da dökebiliriz. Yani havası alınarak paketlenmiş ve saklama süresi uzun bir şekilde yemeği dışarıya ihraç etmek istiyoruz. Yurtdışından böyle bir talep de var.
BA Müşterilerinizin en çok sevdiği ürününüz hangisi?
ET Dolmalarımız seviliyor, onun dışında, bir kaç özel ürünümüz var mesela ekşi elmalı tavuk salatası, o bizim geliştirdiğimiz bir üründür. Mesela topik sevilir.
BA Ermeni yemeği.
ET Evet o da çok tercih ediliyor.
BA Onun yapımı zordur.
ET Evet zor, onun için her zaman bulanmaya biliyor, özellikle hafta sonları, Cuma, Cumartesi günleri bulunuyor.
BA 7 gün açık mısınız?
ET Şu anda 6 gün açığız, yılbaşından sonra Pazarları da açacağız. Pazar günleri kahvaltı işine de gireceğiz.
BA Pasta türü çalışmalarınız var mı?
ET Pasta yok.
BA Şu tepside gördüğüm nedir.
ET O un helvası, arkasında ayva tatlısı, kabak tatlısı ve paşa lokumu dediğimiz cevizli bir tatlımız var.
BA Gerçekten çok güzel, pek çok insanın hayallerini süsleyen görüntüler var.
ET Sağ olun.
BA Peki çok teşekkür ederim Egemen Bey bizi kırmadınız, vakit ayırdınız.
ET Rica ederim, ben teşekkür ederim.
|