|
|
Ege'nin İncisi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59902
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2011
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
10 Adet incir
1 su bardağı ceviz
1 Su bardağı YONCA mısır yağı
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
SOSU:
3 su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 poşet krem şanti
İncir küp küp doğranır sıcak suda bir saat bekletilir. Yumurta şekerle ayran kıvamına gelene kadar çırpılır. YONCA mısır yağ, un kabartma tozu süzülmüş incirler ceviz konur karıştırılır. Yağlanmış borcama dökülür. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Kek ılınınca bir tencerede süt şeker, yumurta sarısı, un vanilya, margarin ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir soğutulur. Limon kabuğu, krem şanti konup mikserle 10 dakika çırpılır. Kekin üzerine dökülür. Dolapta birkaç saat bekletip servis yapın.
|
|
Ege'nin İncisi Tarifleri Yonca Yemek Tarifleri
|
|