|
Eğirdir Usulü Sazan Dolması (Isparta) |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc80531
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
2,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı nane
2 Su Bardağı sıcak su
1 Adet soğan
2 Su Bardağı pirinç
0,5 Su Bardağı sıvıyağ
2 Kg. Sazan
1 Tatlı Kaşığı karabiber
Önce bir tavada soğan iki kaşık sana klasik kase margarinle sotelenir karabiber ,nane, ve tuz eklenir sonra pirinç eklenir bir miktar pirinç kavrulduktan sonra 2 su bardağı sıcak su dökülür lapa durumuna gelmeden pirinç ocaktan alınır. Sazan bütün olarak temizlenir ve bol suyla içi yıkanır. Sonra hazırlan pilav balığın karnına doldurulur ve kürdan veya ip yardımıyla karın bölgesi dikilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt konur sazan sıvıyağ ile her tarafı yağlanır.Önceden ısıtılmış 210 derce fırına sürülür yaklaşık 1 saat pişirildikten sonra fırından çıkarılır. Üzerine 2 kaşık sana klasik kase margarin balığın her tarafına eşit miktarda sürülür.Tekar fırına verildikten 10 dakika sonra fırında çıkarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
|