|
|
EKMEK AŞI (Hatay) |
|
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51468
Gönderme Tarihi: 07.May.2010
4,101 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.antakya.com
Malzemeler:
2 adet kurumuş pide ekmeği
1 kg domates
1 adet taze biber
1 seker kasığı kuru nane
1 baş kuru soğan
6 diş sarımsak
1 fincan nar ekşisi
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
10 bardak su
Hazırlanışı:
Tencereye yağı döküp ince kıyılmış soğanları ilave ediyoruz soğanları kavur. İnce doğranmış domates ve biberleri ilave edin tencereye, yarı pişince de salçayı ve tuzu ilave edin. Üzerine suyu ekleyin diğer taraftan kurumuş ekmekleri küçük kareler halinde bölüp kaynamakta olan yemeğin içine ilave edin. Sarımsakları ezerek kuru nane ile tencereye ekleyin. Son olarak ta nar ekşisini döküp karıştırıp servis yapın. (sıcak yemenizi tavsiye ederim)
|
|
EKMEK AŞI (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri
|
|