|
Ekmek Aşı (Sorgun Yozgat) |
|
neslişah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2020
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151899
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kurumuş yufka ekmeği ufak parçalar haline getirilir.
Geniş bir tavaya alınan yufkalann üzerinde emebileceği kadar su gezdirilir.
Böylece yufkalar yumuşamış olur.
Daha sonra ocak yakılır ve tavada hafif kızarma durumuna gelene kadar tahta bir kaşık veya maşa ile çevrilir.
En sonunda üzerine başka bir tavada kızdırılan tereyağı gezdirilir.
Üzerine pekmez gezdirilerek tatlandırılır. Bu iş için yarım su bardağı pekmez yeterlidir.
|
|