Kısa URL: https://ml.md/lc109543
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2015
2,130 defa indirildi / yazdırıldı
Yenipazar Belediyesi
1 adet yuvarlak ekmek (bayat olması tercih edilir)
250 gr kıyma
Yarım bağ maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
3 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yoğurt
Sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domatessalçası
Yarım yemek kaşığı toz biber
Yarım fincan su
Ekmeğin üzerinden yuvarlak bir parça kesilir. (elimizin rahat gireceği şekilde yuvarlak açılır). Ekmeğin içi iyice çıkarılır. Çıkartılan ekmek içi çok minik olacak şekilde ufalanır ya da rondodan geçirilir. Ekmek yuvarlak bir tepsiye alınır. Ekmeğin dış kısmı sıcak suyla nemli olacak şeküde ıslatılır. Ekmeğin yumuşaması için dinlenmeye bırakılır, tç hara için
Kıyma teflon tavada suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. İçine küp küp doğranmış soğan eklenir. Kavrulan kıymanın içine tereyağı eklenir. Ufalanan ekmek içiyle tekrar kavrulur. Haran içine ceviz, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz eklenerek karıştırılır. Harç hazır olduktan sonra ıslatılan ekmeğin içi doldurulur. Kesilen ekmeğin üstü kapak gibi kapatılır. Ekmeğin sıcak kalması için tepsi kaynayan sıcak su tenceresinin üstüne koyulur. (benmari usulü)
Sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı eridikten sonra 1 yemek kaşığı domatessalçası eritilir. İçine yarım yemek kaşığı toz biber ilave edilir. Yarım fincan su eklenerek kaynatılır. Özdeşleşmesi beklenir. Süzme yoğurt ezildikten sonra ekmeğin üzerine dökülür. Yoğurdun üzerinden sos gezdirilir. Pasta dilimleri şekilde kesilerek yenir.