|
|
Ekmek Oruğu |
|
ilmekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2013
Mesajlar: 34 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc87863
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2013
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.ekmekisrafetme.com
100 gr (1 su bardağı) köftelik bulgur
125 gr (5 dilim) bayat ekmek
60 gr (1/2 adet) kuru soğan
20 gr (1 yemek kaşığı) un
Kimyon, kırmızı pul biber, tuz
Kızartma için 1 bardak ayçiçeği yağı
Bulgur su ile iyice ıslatılır ve içine bayat ekmekler eklenerek 1 saat kadar bekletilir. Soğanlar ince ince doğranarak tüm baharatlarla birlikte ekmek ve bulgura eklenir. Elde edilen karışım et makinesinde 2 defa çekilir. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç içinde yassılaştırılır ve yağda kızartılır.
|
|
Ekmek Oruğu Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|