|
Ekmek Tatlısı (yağsız kayısı ve erikli) |
|
çilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54139
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2010
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çok beyaz ve ufak francalayı ince ince diliniz. Francalanın kenarlarındaki katı kısımları keskin bir bıçakla traş ediniz. Bunları bir ızgarada nar gibi olana dek kızartınız. Sonra bunları kaynamakta olan kayısı/erik şurubu içine birer birer atıp tatlısını içinceye dek durdurunuz. Sonra çıkararak bir tabağa diziniz. Eğer üstüne kayısı/erik tanesi de dizmek istiyorsanız kayısı/erik reçelinin tanelerini süzüp tanelerini üzerine diziniz.
Not: Bir ekmek bir günlük bayat olmazsa ne kadar kaynamış olsa yine az da olsa ekmek kokusu gitmez.
|
|