Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bamya Tarifleri > EKMEK ÜSTÜNDE MANTAR (1 adet - 38,250 defa bakıldı)

EKMEK ÜSTÜNDE MANTAR


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


EKMEK ÜSTÜNDE MANTAR

bizim oğlan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Beşevler-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26498
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2008
2,574 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
500 gram mantar,
1 bardak et suyu,
1,5 çorba kaşığı margarin,
1/2 küçük limonun suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
Ekmekleri:
6 dilim ekmek,
60 gram margarin,
Salçası:
1 çorba kaşığı margarin,
1/2 kahve kaşığı un,
500 gram mantarların piştiği su,
1+1/4 kahve fincanı çiğ krema,
1 kahve fincanı tavuk veya et suyu

Hazırlanışı:
Francala ekmeklerinin kabuklarını kestikten sonra, bundan 6 düzgün dilim çıkartın. Sonra da bunları içinde kızdırılmış 3 kaşık margarin olan tavaya atarak bir taraflarını çevirmek suretiyle her iki tarafını kızartın. Tabağa alarak bir tarafa bırakın. Küçük bir tencereye, 1 bardak tavuk suyu, bir buçuk silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 tatlı kaşığı tuz yarım küçük limonun suyu ile üç beş su yıkanmış ve ayıklanmış.mantarları koyarak kuvvetli ateşte beş dakika haşlayın. Süzgeçten geçirerek mantar suyunu bir kaba alın. Mantarları da bir tabağa koyun. Bir kaba 1 çorba kaşığı margarin ile yarım kahve fincanı un koyarak hafif ateşte unu 3 dakika kavurun. Sonra kavrulmuş una, bir buçuk , iki bardak arasında olan mantar suyunu ilâve edin. Salça boza kıvamında oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca, bir küçük, kaba, 2 yumurta sarısı koyarak telle iyice dövün. Sonra buna, bir çeyrek kahve fincanı çiğ krema, bir kahve fincanı tavuk suyu, bir tutam karabiber ilâve ederek, hepsini iyice karıştırın. Sonra da bunları pişmekte olan salçaya katarak, kalça muhallebi kıvamında oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Bu salçaya bir tarafa ayırmış olduğunuz mantarları katarak, birlikte 3-4 dakika daha pişirin. Bu mantarsalçayı, tabağa yerleştirmiş olduğunuz kızarmış ekmeklerin üstlerine eşit olarak yerleştirerek servis yapın.






EKMEK ÜSTÜNDE MANTAR Tarifleri Bamya Tarifleri



(1 adet EKMEK ÜSTÜNDE MANTAR 38,250 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort