Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ekmek Yapımının Püf Noktaları


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekmek Yapımının Püf Noktaları

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1879
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183918
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2025
78 defa indirildi / yazdırıldı




Mayayı erittiğiniz süt veya su mutlaka oda sıcaklığından daha ılık olmalı. Çok sıcak veya çok soğuk malzeme mayanın kıvam ve tadını bozar.
Mayayı erittiğiniz su veya süte muhakkak tozşeker karıştırarak iyice yoğurun.
Mayayı erittiğiniz su veya sütün üzerinde hafif bir köpük oluştuğunda, mayanızın hazır olduğunu anlarsınız.
Hamuru hazırlarken önce tuz ve unu karıştırın sonra diğer malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun.
Hazırladığınız ekmek hamurunun üzerini hava geçiren bir bez ya da tülbentle örterek, ılık ortamda 1 saat dinlendirin. Bu ortamda pencerenin açık olmamasına dikkat edilmeli ki ısı aynı derecede muhafaza edilsin.
Mayalandırdığınız hamuru, ikinci kez yoğurarak yağlanmış fırın kabına alarak en az yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
Mayalanma süresini kısaltmak için, pişeceği fırın kabına aldığınız hamuru çok ılık ısıdaki fırında bekletebilir sonra fırından çıkartmadan fırın ısısını 200 dereceye yükselterek pişirebilirsiniz.
Ekmeği pişirirken, fırının kapağı açılmamalı.
Ekmeğinize somon şeklini vermek için, ellerinizi su ile ıslatarak şekillendirin. Üzerine şekil vermek için bıçağı, hamurun yarısına kadar batırın.
Ekmeğinizi mikserle çırparak da hazırlayabilirsiniz. Yaş maya yerine toz kuru maya kullanabilirsiniz.
Evde ekmek yaparken, içine koyacağınız bir miktar haşlanmış ve ezilmiş patates, ekmeğin bayatlama süresini uzatacaktır.
Ekmek yaparken, beyazlatmak için fazla işlemden geçirilen ve vitamin kaybına uğrayan "beyaz un" yerine "tam buğday ununu" tercih edebilirsiniz.







Ekmek Yapımının Püf Noktaları Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Ekmek Yapımının Püf Noktaları 71 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası