|
|
Ekmekli Zurna Balığı |
|
Angara'lı Fidan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93289
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2013
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim hamburger ekmeği
1 kase kıyılmış maydanoz
¼ bardak kuru üzüm
⅓ fincan dolmalık fıstık
1 çay kaşığı ince kıyılmış mercanköşk
Tuz
1 çay kaşığı Taze öğütülmüş karabiber
900 gram zurna balığı bifteği (doğranmış)
1 su bardağı domates sosu
4 adet mercan köşkü dallları
3 yemek kaşığı margarin
Öncelikle fırını ısıtın bu esnada seramik kabı hafifçe yağlayın. hamburger ekmek, maydanoz, dolmalık fıstık, kurum üzüm, eritilmiş margarin yağı, doğranmış mercanköşkü, yeterince tuz ve bir çay kaşığı karabiberi rondadan geçirin.
Balık parçalarını bir tabağa yerleştirip tuz ve karabiber ile harmanlayın. Balıkların üzerine 3 çay kaşığı ekmekli karışımdan ekleyerek rulo haline getirip dikin ve dikişli yerler alta gelecek şekilde pişirme kabına yerleştirin.
Üzerine domates sosunu döküp, kalan ekmekli karışımı da balıkların üzerine serpiştirin. 1 yemek kaşığı margarin yağı ve mercanköşkü dallarını da ekleyin. Balıklar olana kadar yaklaşık 12 dakika kadar pişirin.
Not: Zurna balığı Akdeniz'de sığ sularda sürüler halinde yaşayan ve eti çok tercih edilmeyen bir balıktır.
|
|
Ekmekli Zurna Balığı Tarifleri Alabalık Tarifleri
|
|