|
|
EKONOMİK REVANİ |
|
krm
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51376
Gönderme Tarihi: 04.May.2010
3,657 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağa yoğurt
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı irmik
kabartma tozu
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle birlikte bembeyaz olana dek çırpılır. Sırasıyla yoğurt, un ve irmik ilave edilir. Karıştılır. 200°de pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz 1 bardak soğuk su pişen revaninin üzerine dökülür. Soğutulmuş şerbeti de döküldükten sonra şerbetini iyice çekmesi için dinlenmeye bırakılır.
Not: Revaniler şerbetlendikten sonra tepsi ters çevrilerek servis yapılır.
|
|
EKONOMİK REVANİ Tarifleri Güllaç Tarifleri
|
|