|
|
Ekşi Kremalı Patates |
|
salkım söğüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119810
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016
3,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
50 gr sana kase
2 su bardağı süt
200 gr ekşi krema
2 diş sarmısak
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar,
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra enine olarak halka halka dilimleyin.
Yayvan bir tencerenin tabanını ortadan ayırdığınız sarmısak dilimleri ile iyice ovalayın.
Patates dilimlerini tencerenin tabanına yayın. Üstlerine tuz karabiber ekin.
Tereyağını minik parçalara bölün, patateslerin üzerine serpin.
Ekşi kremayı ve sütü de patateslerin üzerine dökün.
Ocağın altını hafif açarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ama servis yaparken parçalanacak kadar pişirmeyin.
Pişen patatesleri fırın kabına aktarın, tencerede kalan sosuda üzerine dökün.
Rendelenmiş taze kaşarı patateslerin üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim. Arzu ederseniz üstüne pulbiber dökerek, isterseniz sade servis yapabilirsiniz.
|
|
Ekşi Kremalı Patates Tarifleri Enginar Tarifleri
|
|