|
Ekşili Etli Bamya (Diyarbakır) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174499
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2023
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
1 kg bamya
500 gr. Kuzu eti
1 kuru soğan
3 domates
1 kaşık domates salçası
2 kaşık yağ
1 çay bardağı sumak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Et yağda hafif kavulur doğranmış domates soğan ve salça bahararlarla beraber katılır 5 dk kavrulur.
Bamya ve 2 su bardağı su ve 1 su bardağında bekletilip süzülmüş sumak suyu ile beraber pişirilir.

|
|