Tuğrul Şavkay
1 lt. et suyu (4 su bardağı)
1 adet limon (suyu)
25 gr. un (3 çorba kaşığı)
2 adet yumurta
600 ml. su (2,5 su bardağı)
350 gr. ince çekilmiş kuzu kıyması
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
60 gr. tereyağı (4 çorba kaşığı)
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı kuru reyhan ya da kuru maydanoz.
Et suyunu tencerede kaynatın. Bir kapta limon suyunu, un ve yumurtalarla birlikte çırpın. Bu terbiyeye suyu ekleyip karıştırın. Terbiyeyi hiç topak kalmaması için sürekli karıştırarak, çorbaya yedirin. Bir taşım kaynatıp çorbayı ateşten alın. Tuzunu ayarlayın.
Kıymayı tuz ve biber ile yoğurup, fındıktan biraz daha iri, küçük köfteler yapın. Köfteleri biraz unlayın. Bir tavada tereyağının 2 çorba kaşığını kızdırın. Köfteleri içine atarak iyice kızartın. Kızaran köfteleri yağıyla birlikte çorbanın içine boşaltın.
Bu arada kalan tereyağını kırmızıbiber ve salça ile ezerek kızdırın. Çorbanın üstüne biberli yağı gezdirip, reyhan ya da maydanoz serpiştirerek servis yapın.
|