|
Elbistan Usulü Suda Börek |
|
bekçi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85350
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2013
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Klasik Kase
1 Kg. un
700 gr kıyma
2 Yemek Kaşığı biber salçası
4 Adet soğan
2 Tatlı Kaşığı kırmızı biber
2 Çay Kaşığı karabiber
Kıymayı bir tencereye koyup ocakta kavurmaya başlayalım biraz kavrulunca içerisine küçük küpler halinde dogradığımız soganı da bırakıp sana klasik margarinimizide ekleyerek iyice pişiriyoruz. Ocaktan indirmeden biber salcasını ve karabiber kırmızı biberi tuzunu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alıp soguk bir yerde donması için bekletiyoruz. Kavrulan içimiz soguyuncaya kadar cukur bir kapta unumuzu kulak memesi yumşaklıgında yoğurup kücük yumaklara bölüyoruz. Merdane yardımıyle ince lavaşlar lazırlayıp cay bardağıyle kesip içine dondurdugumuz kıymadan bırakıp yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz başka bir tencerede sana margarinimizi eritip içerisine bir kaşık biber salcasını ve baharatlarıda ekleyip kaynatıp börekleride içine atıp haşlayıp ocaktan indirip servis yapıyoruz.
|
|