4 adet patates
1 su bardağı rende kaşar
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
Patatesler soyulur, kabaca doğranır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine 4 su bardağı tavuk suyu katılır, yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yanda tereyağı, sıvıyağ ve kaşar küçük bir tencereye konur. Kısık ateşte karıştırarak malzemelerin erimesi sağlanır. Pişen patates blenderden geçirilir. Tekrar tencereye konur. Üzerine erimiş yağlı tereyağı, kalan tavuk suyu ve tuz eklenir. Yumurta ve un çırpılır. katı olursa biraz çorbadan alınır. Sonra çorbaya dökülür Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.
|