|
Elma Tatlısı |
 |
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61879
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2011
4,100 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
2 adet yeşil elma
2 yemek kaşığı bal
1/2 adet limon
2 kahve kaşığı limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 kahve fincanı yoğurt
1 adet baklavalık yufka
2 adet kiraz şekerlemesi
1- Elmaları yıkayıp oyacak ile çekirdek yataklarını çıkartınız. Dış yüzeylerine oluklar açarak istediğiniz şekillerle süsleyiniz.
2- Elmaları dibine fırın kağıdı döşenmiş fırın kabına koyunuz.
3- Bal, limonsuyu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp kaşıkla elmaların çekirdek yataklarına dökünüz. Üzerine de birer kaşık pudra şekeri serpiniz.
4- Elma yüzeylerine fırça ile erimiş tereyağı sürünüz ve fırın kabını folyo kağıdı ile kapatıp önceden 190°C’de kızdırılmış Bosch fırınınıza veriniz.
5- Elmaları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika fırında pişiriniz. Folyo kağıdını alıp 10 dakika daha pişiriniz.
Servis:
1- Baklavalık yufkadan 5x20 cm boyutlarında 2 adet bant kesip üzerlerine erimiş tereyağı sürünüz. Bantları pli pli katlayıp salyangoz gibi döndürünüz ve yağlı fırın kabına koyunuz.
2- Bantları önceden 180°C’de kızdırılmış Bosch fırınınızda üzeri hafif kızarana kadar pişiriniz.
3- Elmaları servis tabağına koyunuz. Oluklarını ballı yoğurt karışımı ile doldurunuz. Kızarmış yufka bantlarının ortasına birer kiraz şekerlemesi oturtup elmaların üzerine koyunuz. Sofraya veriniz.
1- Elmaları yıkayıp oyacak ile çekirdek yataklarını çıkartınız. Dış yüzeylerine oluklar açarak istediğiniz şekillerle süsleyiniz.
2- Elmaları dibine fırın kağıdı döşenmiş fırın kabına koyunuz.
3- Bal, limonsuyu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp kaşıkla elmaların çekirdek yataklarına dökünüz. Üzerine de birer kaşık pudra şekeri serpiniz.
4- Elma yüzeylerine fırça ile erimiş tereyağı sürünüz ve fırın kabını folyo kağıdı ile kapatıp önceden 190°C’de kızdırılmış Bosch fırınınıza veriniz.
5- Elmaları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika fırında pişiriniz. Folyo kağıdını alıp 10 dakika daha pişiriniz.
|
ELMA TATLISI |
 |
aydagül
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57261
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010
3,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo elma (mayhoş nevinden olmalı)
1 kilo şeker
3 lüle kaymak
Evvelâ, elmaları soymalı ve usulle sivri bir çakı ile sap tarafından çekirdekleri oyup almalıdır ve bir tencere içinde, hafif bir tad verecek mikdar şekerle haşlamalıdır.
Elmaları, çatalla bir kayık tabağına alıp, muntazam sıralamalıdır. Hazırlanmış olan şerbeti de, üzerine gezdirmelidir.
Sofra vaktine yakın, kaymak lülelerinden, elma adedine göre, müsavi parçalar kesip çekirdeklerin çıkarıldığı sırada, elmalarda açılmış deliklere bu kaymak lokmalarını doldurup sunmalıdır.
|
ELMA TATLISI |
 |
Uçan Süpürge
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.05.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51446
Gönderme Tarihi: 06.May.2010
4,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. elma
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
ceviz içi
tarçın
1 fincan şeker
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulup ortalarının çekirdekleri oyarak çıkartılır. Elmalar suda haşlanır. Yumuşamaya yakın 2 su bardağı şeker ilave edilir. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Servis tabağına alınan elmalar toz şekerle dövülmüş ceviz ve tarçınla ortaları doldurulur.
|
Elma tatlısı |
 |
Saide
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.09.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17670
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2007
3,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma, yarım limon suyu,
1 çay bardağı su,
1 adet çubuk tarçın,
Süslemek için:
2 çorba kaşığı dövülmüş şamfıstığı
Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş fıstıkla servis yapın.
|
Elma tatlısı |
 |
aybike
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16548
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
4,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet elma
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Ayrıca: 1 çorba kaşığı toz şeker
Elmalar kabuklarıyla iri rendelenir, tarçın ve 1 çorba kaşığı şekerle şeffaflaşana kadar pişirilir, kenarlı düz bir kaba dökülür. Ayrı bir tencereye süy, şeker, nişasta konur, muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir, ateşten almadan hemen evvel vanilya katılır, hazırlanan elmelı karışımın üzerine dökülür, buzdolabında 2-3 saat soğutulur.
|
Elma tatlısı |
 |
bahar07
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc15981
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007
4,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet elma,
1 paket vanilya,
4 su bardağı su,
istediğiniz miktarda şeker
Ön hazırlık olarak elmaların kabuklarını soyun. Bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın. 4 su bardağı suya istediğiniz miktarda diyet şekeri ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz elmaları şekerli suyun içine atın. Ağır ateşte dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra elmaları küçük bir tepsiye dizin. Çıkardığınız içleri elmaların içne doldurun. Üzerine bir paket vanilya serpin. Elmaların piştiği sudan bir miktar tepsiye dökün. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
ELMA TATLISI |
 |
rıza
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13087
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2007
4,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg elma
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı marmelat
Süslemek için:
antepfıstığı
Kreması için:
2 çorba kaşığı buğday nişastası,
3 adet yumurta sarısı,
yarım su bardağı şeker
1 paket şekerli vanlin,
1 su bardağı süt
Elmaları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp soyduktan sonra kararmamaları için soğuk suya koyun. Şekerli su ile elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar piştikten sonra ortalarındaki boş kısma marmelat doldurun. Bu tencerede şeker, süt, yumurta sarıları, buğday nişastasını koyup, kıvama gelinceye dek karıştırarak pişirin. En son şekerli vanilini ekleyip ocaktan alın. Kremayı ve antepfıstığını elmaların üzerine serperek süsleyin.
ML® Ballı Muz için tıklayın
|
ELMA TATLISI |
 |
Gülendam
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc2758
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2006
4,641 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
5 adet elma (orta boy)
5-6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
1 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyulup ikiye bölünerek içleri temizlenir. Yayvan bir tencereye alınır üzerine şeker ve su ilave edilerek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine şanti ilave edilerek servis yapılır.
ML® Elma Şekeri için tıklayın
|
Elma Tatlısı |
 |
Güzellik
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc2026
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
4,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ufak sulu Amasya elması
3 adet karanfil
3 kahve fincan toz şeker
100 gr kaymak
İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.
ML® Elmalı Hamur Tatlısı için tıklayın

|
Elma Tatlısı |
 |
TATLI
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc56
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2005
6,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sertlerinden elmalar soyulup, keskin bir çakı ile sap taraflarından çekirdek yatakları çıkarıldıktan sonra, kestirilmiş hafif şeker şerbeti ile or ateşte yavaş yavaş kaynatınız. Elmalar pişince bir tabağa dizip soğuyunca, çekirdek deliklerine kaymak koyunuz, üzerine kalan şerbeti gezdiriniz.
ML® Halkalı Elma için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
|