3 Adet yumurta
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Çay Kaşığı tarçın ve muskat
3 Su Bardağı un
1 Adet kabartma tozu
4 Adet elma
1 Su Bardağı şeker
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
Yeşil mayhoş elmaları küp dogruyoruz, yaklaşık 4 bardak kadar gelmeli. sıvıları bir kapta katıları ayrı bir kapta hazırlayacağız, elmaları en sona bırakıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım, sıvı yağı ilave edelim. Diğer tarafta un tuz kabartma tozu ya da karbonatı eleyelim. Tarçın ve muskatı da ekleyip iki karışımı birleştirelim. En son elmaları da ilave edip 170 dereceye onceden ısıtılmış fırında 45 dk kadar pişirelim. Kürdan testi de tamamsa oldu demektir. Ilık servis edin, yanına dondurma yakışır.
|