2 yufka
1 adet haşlanmış piliç butu (ayıklanmış)
2 yaprak pazı
1 havuç
1 domates
1 yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Sos için:
2 ekşi elma
2 diş sarımsak
1 kaşık salça
1 çorba kaşığı ketçap
Tuz
Karabiber
Yufkaları yağlayın. Sigara böreğryapar gibi sekize bölüp, piliç etlerini küçük küçük doğrayın. 1 kaşık sıvıyağ ile soteleyin. Küçük küçük doğranmış sebzelere ilave edip, soteleyin. Tuz, kırmızıbiber, karabiber ve kekiği ilave edin. Karıştırıp, yufkaların geniş tarafına bir miktar koyun. Sigara böreği gibi sarın. Kızgın yağda kızartıp, servis tabağına alın. 2 adet ekşi elmayı rendeleyin. Ketçap, salça ve 2 diş sarmısağı koyun. Kısık ateşte pişirin. Elmalar susuz ise 2 çorba kaşığı su koyun. Börekleri, hazırladığınız elma sosuyla servis yapın.
|