1 adet lahana
400 gr dana kıyma
1 adet elma
1 adet yumurta
1 adet soğan
400 ml et suyu
50 gr kıyılmış fındık
2 dilim tost ekmeği
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı hardal
Yarım demet mercanköşk
Tuz
Karabiber
Lahanayı temizleyin, sap uzantısını bir bıçak yardımı ile kesip çıkarın. Tuzlu kaynar suda dış yaprakları gevşemeye başlayana kadar haşlayın. 8 büyük yaprak elde edecek şekilde yapraklarını dikkatlice çıkarın.
Soğanı küp küp doğrayın, ekmekleri soğuk suda bekletin, mercanköşk yapraklarını ince kıyın. Elmayı soyarak parmak kalınlığında uzun uzun doğrayın.
Ekmeği sıkarak kıymaya karıştırın, soğan, yumurta, fındık, mercanköşk ve hardalı ilave ederek iyice yoğurun. Tuz ve karabiber ekleyerek harcı 8 eşit parçaya bölün.
4 lahana yaprağı üzerine birer parça kıymalı harçtan yerleştirin, bıçak yardımı ile üzerine yayın. Üzerine diğer lahana yapraklarını ve kıymalı harcı koyun, üstteki harcı da güzelce yayın. Elma parçalarını ortaya yerleştirin. Lahananın yanlarını içe doğru kapatın ve alttan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın kat yerini kürdan ile tutturun. Yağı bir tencerede ısıtın, lahana rulolarını aynı tencerede harlı ateşte kızartın. Et suyunu ilave ederek 25 dk. pişirin
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.03.2015
|