Oktay Usta
1 Fincan damla çikolata
1 Adet havuç
1 Adet golden elma
1 Fincan kuru üzüm
1 Fincan kırılmış ceviz
1 Çay bardağı Orkide çiçek yağı
5 Adet yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri köpürtüyoruz. Havucu rendeleyip tahta üzerinde kıyıyoruz. Yumurtalı harcın içine atıyoruz. Cevizi, üzümü, çikolatayı, Orkide çiçek yağını ve elmayı direk bu kanşımın içerisine rendeliyoruz ve kanştrıyoruz. Kabartma tozunu, un ile kanştınp ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla karıştırarak alabildiği kadar un ilave ediyoruz (hamuru çok katı olmayacak). Altına yağlı kağıt serip 160 derecelik fırında pişiriyoruz.
|