2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
6 adet kase milföy hamuru
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Elmalar soyulur, ortadan kesilir, çekirdekli kısmı çıkarılır, minik küp şeklinde doğranır. Elma taneleri tencereye atılır, üzerine şeker ve tarçın ilave edilir, kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Milföy hamurları merdaneyle, boyuna açılır, yarısına soğumuş elmalı iç paylaştırılır. Kalan kısık sonuna kadar gitmeden 5 yerinden kesik atılır. Rulo yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında kıpkırmızı olana kadar pişiirlir. Pişme sırasında kesikler açılacak ve muhteşem bir görüntü belirecektir.
|