|
ELMALI KEK |
|
mızmız
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc43459
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2009
2,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yumurta
2 Su bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
1 Küçük paket margarin (125 Gr.)
1 Çay bardağı süt
2 Çay kaşığı kabartma tozu
3 Orta boy elma rendesi
1/2 Paket tarçın
1 Yumurta, süt ve şekeri, şeker eriyene kadar çukur, bir kapta çırpınız.
2 Küçük paket yağı kek kalıbında eritip kalıbın her tarafını yağladıktan sonra soğuk olarak karışıma ilâve ediniz.
3 Kabartma tozu ile elenmiş unu da karışıma ilâve ettikten sonra en son elma rendesi ye tarçın katınız ve karıştırınız.
4 Elmalı kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltarak, kızdırılmış orta hararetteki fırında 35-40 dakika pişiriniz.
5 Ilık olunca kek kalıbından çıkartarak servis tabağına alınız.
|
ELMALI KEK |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52877
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1.5 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil ve yenibahar
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm
9 çorba kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1.5 su bardağı elma püresi
Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Un, kakao, tuz, baharatlar ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin, içine, ceviz içiyle üzümü koyun. Büyük bir kasede sıvı yağla şekeri karıştırın. Yumurtaları birer birer ve iyice yedirerek ekleyin. Elma püresini ilave edip, karıştırın. Yağlı kalıba boşaltın. 40-45 dakika pişirin.
|
Elmalı Kek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc57914
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2010
2,048 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
1 bardak yoğurt
3 bardak un
1 bardak sıvıyağ
1 bardak şeker
2 adet elma
2 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle şeker, yağ, yumurta ve yoğurdu çırpınız. Şekeri eriyince unu ve kabartma tozunu ilave ediniz. Tarçını katıp tekrar karıştırınız. Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökünüz ve hamuru dinlendiriniz.
Daha sonra elmaları soyup küçük küçük doğrayınız. Hamura katıp iyice karıştırınız. 170 derecede 30 dk. pişiriniz. Soğuyunca servis yapınız.
|
Elmalı Kek |
|
yemiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc60152
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
2,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/5 bardak sade un
1+1/2 çorba kaşığı şeker
1/4 çaykaşığı tuz
150 gram tereyağı veya margarin
2-3 çorba kaşığı soğuk su
HARÇ İÇİN MALZEME
4-5 Tane yeşil elma
Yarım bardak toz şeker
1 çorbakaşığı tarçın
1 yumurta
3/8 su bardağı şeker
1 çorbakaşığı un
Yarım bardak krema
Şekerli krema
Unu, şekeri ve tuzu karıştırın. Yağı ve suyu ekleyin ve karışımı yoğurun. Hamuru bir saat serin bir yerde bekletin. Hamuru açın ve kek kalıbına yayın. Elmaları soyup küçük parçalara bölün, şeker, elma ve tarçını plastik bir torbaya koyup karıştırın. Eğer elmalar şeker ve tarçınla kaplanmamışsa elmaları limon suyuyla yıkayıp sallayın. Bu sefer kesinlikle kaplanacaklardır. Elmaları kek kalıbına yayın. 175 derece fırında 20 dakika pişirin. Keki soğumaya bırakın. Yumurtayla şekeri iyice çırpın. Üstüne un ve kremayı ekleyin, elmaların üstüne döküp 20-25 dakika daha pişirin, son 15 dakikada kekin üstüne şekerli krema ekleyin.
|
ELMALI KEK |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63106
Gönderme Tarihi: 13.May.2011
1,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta kabuğu su
3 elma
aldığı kadar su
Tereyağını yumurta, şeker, kabartma tozu, vanilya ve su ilâvesiyle karıştırınız. Alabildiği kadar un koyup, hamur elde ediniz. Daha sonra bu hamuru iki parçaya ayırınız. Birinci parçayı yuvarlak seriniz. Üzerine soyulup ince dilimlere ayrılmış elmaları sıralayınız. Diğer ikinci parçayı aynı büyüklükte açınız. Diğerinin üzerine kapatınız. Kenarları düzeltiniz, Orta hararetli fırında pişiriniz. Üzerine pudra serpip, kare veya baklava şeklinde kesiniz.
Not: Elmalar tatlı olmalıdır; ekşi cins elma kekin tadını bozar.
|
Elmalı Kek |
|
sultaniye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2011
Mesajlar: 64
|
Kısa URL: https://ml.md/lc64947
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011
2,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın rendesi
1 adet elma s
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tutam tarçın
Yumurta ve şekeri beş dakika çırpın. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyarak iyice karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, küçük doğranmış elma, tarçın ve kuru üzümü de ilave ederek çok karıştırmadan yağlanmış kalıba boşaltın. İnceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
|
Elmalı Kek |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65678
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2011
1,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un (250 gr/2 bardak)
Tereyağı(200 gr)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Pudraşekeri (150 gr)
Yumurta (4 adet)
Kabartma tozu (1 çay kaşığı)
Süt (2 çorba kaşığı)
Süt tozu (60 gr)
Üzeri için:
Yeşil elma (2 adet)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Toz şeker(1 çorba kaşığı)
Tereyağı (1 çorba kaşığı)
Oval bir kabın içine 150 gr pudra şekeri ve 200 gr tereyağını ekleyerek mikser yardımı ile iyiyce çırpın. Karışımın içine 4 adet yumurta kırarak çırpma işlemine devam edin.
İki çorba kaşığı sütü ekleyerek tekrar karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyerek bir süre daha çırpmaya devam edin.
Hamurunuz iyice çırpılınca kabartma tozunu ekleyip çok kısa bir süre daha çırpın.
Yağladığınız kek kalıbının içine tüm karışımı dökün.
2 adet elmayı ince dilimler halinde kesin ve kekin üzerine düzgün bir biçimde sıralayın.
Elmaların üzerine 1 çay kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı şekeri serpin. 1 çorba kaşığı tereyağını parça parça koyarak, kalıbınızı 170 derecede önceden ısıtılmış fırına koyarak 35 dakika pişirin. Pişen ve kabaran kekinizi fırından alarak bir süre soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Kek hamurunuzu hazırlarken kabartma tozunu en son çırpma işlemi bitince eklemeyi unutmayın, aksi durumda kabartma tozu etkisini kaybeder.
|
ELMALI KEK |
|
tamyeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2011
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66304
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011
1,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet elma
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket tarçın
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı tozşeker
Elmaları soyup, rendenin iri gözünden geçiriniz.
Yumurta ve şekeri porselen bir kâsede şeker eriyinceye kadar karıştırınız.
Ilık sütü ve yağı ilâve ediniz,
Unun İçerisine vanilya, tarçın ve baklng povvderi koyup karıştırınız.
Bu karışımı elma rendeslyle beraber kâseye koyup, karıştırınız.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltınız.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 35-40 dakika pişiriniz.
Fırından alıp, soğutunuz.
Kalıptan çıkarıp, soğuyunca servis yapınız.
|
Elmalı Kek |
|
hamiyet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2011
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68483
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı file fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un
Çukur bir kaba şekeri alalım, yumurtayı kırıp çırpalım (köpürene kadar) yıkayıp soyduğumuz elmayı rendeleyelim. İlave edelim, sütü ve sıvıyağı katalım, çırpmaya devam edelim, ayıklanmış file fındığı katalım, kabartma tozu, ununu, vanilyasını katıp karıştıralım,yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız harcı kalıba alalım. 170 derecelik ısıda pişirelim.
|
Elmalı Kek |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73512
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012
1,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy elma
1 su bardağı şeker
2.5 bardak un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
Elmaları yıkayıp soyup küp küp doğrayın. Bir bardak şekeri üstüne döküp 3 saat bekletin. Diğer bütün malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Unu eleyerek koyun. Oldukça yoğun bir hamur elde edeceksiniz. Çok koyu olmuşsa biraz sütle açabilirsiniz. Margarinle yağladığınız kalıba döküp 170 derecelik fırında pişirin.
|
ELMALI KEK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74590
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
300 gram tozşeker
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
250 gram un
1 50 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
50 gram ceviz içi
1 kilo elma
50 gram un (elmaları unlamak için)
Yumurtaları tozşeker ile birlikte iyice çırpalım.
İçine elma hariç bütün malzemeyi ilave edip, iyice karıştıralım.
Kabuklarını soyduğumuz elmaları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, 50 gr un ile karıştıralım.
Elmaları kekin içine ilave edip, son bir defa karıştıralım.
Yağladığımız ve unladığımız kek kalıbına döküp, orta ısılı fırında 180°C'li pişirelim.
|
Elmalı Kek |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88741
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 elma
1 çorba kaşığı tarçın
Kabartma tozu
Yumurtayı bir kap içerisinde köpürünceye dek çırpın, 1 su bardağı şekeri katıp tekrar çırpmaya devam edin daha sonra 1 su bardağı unu 1 çorba kaşığı tarçını ve yarım limon ile eritilmiş 1 çay kaşığı kabartma tozunu katıp 15 dak. karıştırın, ayn bir kabın içine kabukları soyulmuş elmaları minik, minik doğrayın, küçük bir tepsiyi hafifçe yağlayıp kek hamurunu içine döküp üzerine elma dilimlerini yerleştirin ve kızgın fırında 15 - 20 dak. pişirin, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş çam fıstığı veyahut hindistancevizi ile süsleyip keki tepsiden çıkarmadan kesin ve keserken önce tepsinin ortasından, sonra çevirip aksi yönde yine ortasından ve bu kesilen kısımların yine ortalarından kesip üçgen biçiminde servis tabağına yerleştirin.
Not: Keke hiç yağ konulmayacak.
|
ELMALI KEK |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88932
Gönderme Tarihi: 03.May.2013
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
4 adet elma
3 adet yumurta
125 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı fındık
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
Margarin, küp şeklinde kesilir. Şeker ilave edilip mikserle çırpılır. Yumurta, süt ve fındık ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma ilave edilip kek hamuru hazırlanır. Elmalar soyulup dörde bölünür, çekirdek yatağı çıkarılır, ince ince dilimlenir. Yağlanmış kek kalıbına biraz kek hamuru dökülür, üzerine elma dilimleri döşenir. Tekrar hamur dökülür, tekrar elma döşenir. Bu işleme, hamur bitene kadar devam edilir.
En üstü elma dilimleri ile kapatılıp 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
|
Elmalı Kek |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92804
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
2,960 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
3 SU BARDAĞI UN
2 PAKET VANİLYA
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
3 ELMA
1,5 PAKET KABARTMA TOZU
Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpürünceye kadar çırpın. Sütü, sıvıyağı, ekleyip tekrar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyalarını, limon kabuğu rendesini, kabukları soyulmuş ve tavla zarı iriliğinde doğranmış elmaları ilave edip karıştırın. Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın. 170 derece ısılı fırında pişirin. Kürdan kontrolü ile fırından alıp servis yapın.
|
Elmalı Kek |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc95143
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2014
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
3 yumurta
2,5 çay bardağı toz şeker
125 gram margarin
1 adet limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 bardak iri kıyılmış ceviz içi
3 adet elma
Yumurta ve toz şekeri 4-5 dakika çırpın. Margarin, limon kabuğu rendesi, tuz, şekerli vanilin, süt ve tarçını ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ekleyin. İyice karıştırıp cevizleri de ekleyin ve 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün. Elmaları soyup dörde kesin. Her bir dilimin dış kısmına bıçak yardımı ile uzunlamasına 7-8 çentik atın. Elma dilimlerini çizilmiş kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine sıralayın ve 180 derece fırında 45-50 dk keki pişirin.
|
Elmalı Kek |
|
susu
Aşçı
Kayıt: 16.05.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Polatlı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc107654
Gönderme Tarihi: 17.May.2015
1,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gram süzme yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için:
1-2 adet elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
Önce elmaların çekirdeklerini çıkartıp halka şeklinde dilimleyin. Tarçına ve şekere bulayıp keki yapacağınız kalıbına döşeyin. Kalıba yağlı kağıt koyarsanız daha kolay çıkar. Üzerine kek harcını çırpın ve dökün. 170 derecede pişirin, ters çevirip ikram edin.
|
Elmalı Kek |
|
Müslüm Kutsi
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc108542
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2015
1,594 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
4 küçük elma
5 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı ceviz
Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. İstenirse içine bir limon suyu sıkılabilir çok ferah bir tadı oluyor. Daha sonra bu harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Elmaları soyup dilimleyin. Tavada biraz pişirin. Ve üzerine şekeri cevizi koyup hazırlayın. 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine kayısı reçelini sürün. İster sıcak ister soğuk servis yapın.
|
Elmalı Kek |
|
babik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117703
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hilal Bulut Öztürk
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet tavla pulu şeklinde doğranmış elma
Önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra elma ve hamur kabartma tozu haricindekiler karıştırılır. En son kabartma tozu ve tavla pulu şeklinde doğranmış elmalar şöyle bir karıştırılır ve fırın pişirme kağıdına küçük bir cam tencereye konup önceden ısıtılmış fırına konur. 20 dakika pişirilir.
|
Elmalı Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118515
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
125 gram pudra şekeri
3 adet yumurta
200 gram un
2 yemek kaşığı süt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limonun rendesi
Bir adet büyükçe golden elma
100 gram kayısı marmelatı
Margarin ve şekeri bir kapta krema kıvamına getirinceye kadar çırpın. Karışıma yumurtaları teker teker ilave edip, mikserde çırpın. Süt, un, kabartma tozu ve limon rendesini ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırın. Karışımı 24 cm çapında bir kalıba dökün. Üzerine dilimlediğiniz elmaları dizin. 180 derecede ısıttığınız fırında 45 dakika kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra üzerine kayısı marmelatı sürerek servis yapın.
|
Elmalı Kek |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136341
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
614 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
250 gr tereyağı
250 g şeker
1 paket vanilya (yaklaşık 8 gr)
1 tutam tuz
100 gr badem ezmesi
5 yumurta
500 g un
1 paket kabartma tozu (yaklaşık 15gr)
1 paket toz zencefil (yaklaşık 20 g)
50 g kakao tozu
1,2 kg elma
Glazür sosu:
250 ml elma suyu
1 tutam kek glazür sosu
Tereyağını, şekeri, vanilya şekerini ve tuzu bir karıştırma kabına koyun vekabarana kadar çırpın.
Badem ezmesini küçük parçalar halinde kesip yumuşayana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve kabarana kadar çırpın.
Karışıma un, kabartma tozu, zencefil ve kakao tozu ekleyin.
Hamuru, içine pişirme kağıdı döşenmiş derin bir pişirme tepsisine koyun ve yüzeyini düzleştirin.
Elmaları soyup çekirdeklerini ayıklayın ve 0,5 cm kalınlıkta dilimleyin.
Erik püresi: Dilimleri hamurun üzerinde düzenleyin ve çekirdeklerden kalan deliklere erik püresi doldurun. Ardından cihaza yerleştirin.
Fırında 50 dakika pişirin.
Pişirdikten sonra keki soğumaya bırakın ve pişirme kağıdını çıkarın.
Elma suyunu ve glazür sosunu karıştırın ve kekin üzerine fırçayla sürün.
|
|