2 Adet Yeşil Elma
2 Adet Turp
½ Su Bardağı Ceviz
5 Diş Sarımsak
¼ Bağ Dereotu
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Mayonez
4 Çay Kaşığı Tuz
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Fiyonk Makarna
Tarifimize makarna haşlama tenceremize sıcak suyumuzu ekleyerek başlıyoruz.
Bir kaseye 1 su bardağı yoğurt, 3 yemek kaşığı mayonez ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
2 adet yeşil elmanın kabuklarını soyuyoruz ve saplarını ayırıyoruz.
Elmaların çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz ve elmaları gelişigüzel doğruyoruz.
Elmaları da kasemizin içerisine ekliyoruz.
2 adet turbun kök kısımlarını ayırıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Turplarımızı da gelişigüzel doğruyoruz. Turpları kasemize ekliyoruz.
5 diş sarımsağı kasenin içerisine rendeliyoruz.
Malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
Yarım paket vitaminli fiyonk makarnamızı kaynayan suyun içerisine ekliyoruz.
3 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Makarnalarımızı haşlamaya bırakıyoruz.
Yarım su bardağı cevizi gelişigüzel doğruyoruz ve kasemize ilave ediyoruz.
Malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
Çeyrek bağ dereotunu incecik kıyıyoruz. Dereotlarını kasemize ekliyoruz.
Makarnamız yaklaşık 10 dakikada suyunu çekti. Makarnamızı yaklaşık 5 dakika soğutuyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
Makarnamızı kasemize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Elmalı makarna salatamızı dereotu ile birlikte servis ediyoruz.
|