|
|
Elmalı Pasta |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103697
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur malzemeleri: Yarım su bardağı sıvıyağ, yarım paket margarin (125 gr), yarım su bardağı yoğurt, kabartma tozu ve alabildiği kadar un.
İçi için: 4 adet elma, 6 çorba kaşığı toz şeker, 1 kahve fincanı dolusu ince kıyılmış ceviz içi, yarım çay kaşığı tarçın.
Üzeri için: Pudra şekeri.
Yoğurt, sıvıyağ ve margarin karıştırma kabına alınır.
Üzerine biraz un ve unun da üzerine kabartma tozu eklenir.
Yumuşak bir hamur elde edilinciye kadar un eklenerek yoğurulur.
Kabın dışına alınarak biraz daha yoğrularak iyice özleşmesi sağlanır.
Hamur tekrar yoğurma kabına alınarak bir süre dinlendirilir.
Bu arada elmalar rendenin iri tarafıyla rendelenir.
Elmalar bir tavaya alınarak ateşe oturtulur, biraz sulanana kadar kavrulur.
Biraz sulanınca üzerine 6 çorba kaşığı toz şekeri ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
Biraz daha kavrulunca üzerine kıyılmış ceviz içi eklenir.
Onun da üzerine yarım çay kaşığı tarçın eklenir.
Bir süre daha beraberce karıştırıldıktan sonra ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, beze yapılır, toplam 15 beze meydana getirilir.
Her beze elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Elmalı iç açılan hamurların ortalarına bölüştürülür.
İçler hamurun ortasında uzunlamasına yayılır.
Hamurların iki tarafı kaldırılarak yukarıda birleştirlir, açılmaması için biraz bastırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Bütün hamurlar hazırlanınca, tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına sürülür.
Pastalar pembeleşene kadar pişirilir, pastalar sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpilir.
Pudra şekerinin pasta ile bütünleşmesi için bir süre bekletilir.
Servis tabağına aldıktan sonra servise sunulur.
|
|
Elmalı Pasta Tarifleri Pilav Galerileri
|
|