|
|
Elmalı Sade Pay |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96620
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2014
1,849 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
8 adet iri elma. Elmaların ortasını alınız, soyunuz ve ince ince dilimleyiniz. (Elmayı 8e de bölebilirsiniz ya da daha ince dilimleyebilirsiniz).
1 limon kabugu rendesi
1-2 yemek kaşığı un veya mısır nişastası
1 kap=200 gram şeker (elmaların tatlı olma durumuna göre bu miktar değişebilir).
60 g katı soğuk yağ
İsteğe bağlı olarak tarçın, karanfil ve hindistancevizi rendesi
Bir gece önceden tart hamurunu hazırlayıp buzdolabına kaldırınız. 2 adet tart hamuru çıkacak tariflerden seçiniz.
Elmaları yıkayıp ayıklayarak, dilimleyiniz.
Bekletmeden elmaların üzerine şekeri, limon kabuğu rendesini, unu veya mısır nişastasını ve baharatı ilave ediniz.
Elmaları iyice karıştırınız.
Hazırlanmış pay hamurunuzun içine elmaları yığınız. Üzerine minik küp şeklinde kesilmiş katı yağı koyunuz.
Payın kenarındaki fazla hamurları kesiniz. Üzerine hamur şeritleri hazırlayarak sepet şeklinde kapatınız. Daha önceki paylardaki gibi üst hamurunuzu yerleştiriniz.
Elmalar tepe görünümünde olsa da piştiğinde inecektir.
Hazırlanmış payınızı 30 dakika veya 1 saat buzdolabında bekletiniz. Payınızın üzerini bütün hamurla kapatmışsanız, çatala birkaç yerinden yırtıklar yapmayı unutmayınız.
Üzerine süt sürüp toz şeker ekeleyerek 15 dakika önce ısıttığınız fırında orta kattaki tel pisiriniz.
Payın üzerinin fazla kızarmaması için üzerini alüminyum folyo ile örtünüz.
Dilerseniz artan hamurdan, merdane ile açarak resimdeki gibi yaprak, çiçek motifleri kesip payın üzerine ve kenarlarına koyabilirsiniz.
|
|
Elmalı Sade Pay Tarifleri Amerikan Yemekleri
|
|